Mooie donatie van Rotary

Op 5 december is in de bibliotheek van Oegstgeest de opbrengst van de benefietavond overhandigd aan de stichtingen JES Rijnland en Okidoo. Deze feestelijke avond werd recent georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Rotary in Nederland en deze donatie werd mogelijk gemaakt door de gulle bijdragen van de aanwezige gasten van Rotary Clubs in de regio Leiden en daarbuiten.


De donatie ten bedrage van €10,000 zal worden gebruikt ter ondersteuning van het School ‘s Cool programma in de Leidse regio en voor het Okidoo+ programma in Oegstgeest, wat beide stichtingen gezamenlijk organiseren.


“Geweldig dat de samenleving in de Leidse regio op deze manier bijdraagt aan het bereiken van gelijke kansen voor alle kinderen in de omgeving“, aldus bestuurslid Rianne Meester van Okidoo. Zeynep Uslu, projectleider van School ‘s Cool, voegt hieraan toe: “mede dankzij deze donatie kunnen we in Oegstgeest en op een aantal andere plaatsen starten met begeleiding van kinderen die naar de brugklas gaan”.


Rotary in de Leidse regio kijkt terug op een mooi jubileumfeest, wat geheel in de Rotary traditie ten goede komt aan kwetsbare groepen. “Fijn om zo dicht bij huis zo’n betekenisvol project te kunnen steunen”, aldus Hans Rohlof, Jan Maarten Wierenga en Joost Perquin, bestuursleden van de organiserende Rotary Clubs.