Wat is Okidoo?

Okidoo betekent Oegstgeester Kids Op Ontdekking. Het is een club voor ontdekken. Wij willen dat alle kinderen uit Oegstgeest kennismaken met nieuwe dingen op het gebied van natuur, sport, spel, kunst, knutselen, muziek, dieren, natuur, boeken of museumbezoek. Okidoo is voor kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool.

Ons doel is kinderen gelijke kansen te geven. Niet in alle gezinnen is het mogelijk of vanzelfsprekend om kennis te maken met de dingen die wij bij Okidoo doen. Die kinderen kunnen door de school worden uitgenodigd om mee te doen met Okidoo. 

Soms is de thuissituatie tijdelijk lastig en heeft het kind een steuntje in de rug nodig, dan kan een kind ook meedoen met Okidoo. 

We komen elke week bij elkaar op maandag van 15.15 uur tot 17.15 uur bij de Bibliotheek Oegstgeest. Soms gaan we per fiets ergens heen, dat vertellen we altijd vooraf. 

Er zijn altijd meerdere vrijwilligers aanwezig zodat elk kind voldoende aandacht krijgt. Ook werken we met een professionele leerkracht. Alle vrijwilligers hebben een Verklaring van Goed gedrag en hebben een Gedragscode voor integriteit ondertekend. 

Wil je weten wat we allemaal doen? Het actuele programma van Okidoo vindt
je hier. Het meerjarenplan voor Okidoo kun je hier downladen.

Heb je een vraag?

Bel of mail ons en wij beantwoorden graag al uw vragen.